Gebeurtenissen
Luxe vakantiehuis
Luxe overnachtingen
Luxe hotels
Thema's
Filters

Zoek uw magische kamer

4
4

‘t Wechtertje

Vanaf

262.00

per nacht
2

Luxexcellent B&B Luland

Vanaf

314.00

per nacht
4
4

Bed & Wellness Groenrust

Vanaf

215.00

per nacht
2
3

Gastenverblijf Withof

Vanaf

136.00

per nacht

Bijzondere Bed and Breakfast

Een bijzondere bed en breakfast is geweldig geschikt voor een uniek nachtje weg. En wil je een weekend, een midweek of zelfs een week weg? Op de meest bijzondere en unieke locaties ontdek je iedere keer weer iets nieuws. Verblijf bijvoorbeeld aan zee, midden in de natuur of in een accommodatie waarvan je nooit had gedacht dat je er zou kunnen slapen. Wij helpen je inspiratie op te doen met de unieke B&B’s die er beschikbaar zijn.

Een bed en breakfast is in veel gevallen sowieso al bijzonder. Dat komt door de gastvrijheid, door de laagdrempeligheid en de ongedwongen sfeer. Je komt veel dichterbij de omgeving en de plek waar je verblijft. In de verschillende unieke B&B’s is dat effect alleen maar sterker. Je kunt zowel de directe omgeving als het verblijf zelf gaan verkennen en ontdekken. Bovendien is de kans groot dat de eigenaar of verhuurder je meer kan vertellen over hoe het pand ooit dienst deed of wat er in de omgeving allemaal te beleven valt.

Wat is een bijzondere bed en breakfast?

Als een bed en breakfast vaak al heel bijzonder is, wat zorgt dan voor een unieke locatie en speciale ervaring? We gingen voor je op zoek naar unieke plekken om te slapen, waar je misschien niet zo snel aan denkt. Op die manier is het een ervaring die je niet verwacht, en die je misschien ook niet zo snel nog een keer zal hebben. Wij helpen je op een bijzondere manier te verblijven aan zee of ervoor te zorgen dat je zo de wijde natuur instapt.

Daarnaast is het de moeite waard om in de historie van een B&B te duiken. Vaak valt er veel te leren over de achtergrond en eerdere functie(s) van een pand. Je voelt de energie als je er verblijft, waardoor een nachtje weg in eigen land ineens een heel bijzondere ervaring wordt. Je bent even helemaal weg van thuis, omdat je een andere wereld instapt. Wat dat betreft is de kans groot dat je graag nog even langer zou blijven, dus zorg ervoor dat je van ieder moment geniet.

Waarom een bijzondere B&B boeken?

Sommigen ontsnappen aan de drukte, anderen ontdekken nieuwe omgevingen en weer anderen zijn op zoek naar bijzondere overnachtingen. Wat jouw reden ook is om een bijzondere bed en breakfast te boeken: wij helpen je ermee op weg.

Dus wil je binnenkort graag weer een nachtje weg of zelfs een weekend weg? En zoek je naar een bijzondere plek om te slapen? Wij zeggen de verschillende bijzondere B&B’s voor je op een rij. Zo weet je zeker dat het een verblijf wordt waar je nog lang aan terug zal denken. Dankzij de unieke locatie, de geweldige vormgeving en inrichting en natuurlijk de gastvrijheid van de eigenaar of de verhuurder.

Weekendje weg

Boek bijvoorbeeld een weekendje weg in de natuur, in het bos of aan zee. Of ontdek een van de mooie steden die we in Nederland rijk zijn, waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou rijden. Je zorgt op die manier voor een unieke ervaring, gewoon in ons eigen land.

Wij hebben al een aantal bed en breakfasts voor je geselecteerd, net als een aantal thema’s en unieke mogelijkheden. Zo vind je een fijne accommodatie om te verblijven, bijvoorbeeld om een weekend lang een heel andere wereld in te stappen.

Overnachten in een luxe bed en breakfast

Ondertussen kun je het in een bijzondere bed en breakfast natuurlijk zo comfortabel, luxe en aangenaam maken als je wilt. Dus zoek jij naar een plek om even lekker in de watten te worden gelegd? Of vind je het vooral belangrijk dat je met een mooi uitzicht ontwaakt? Ontdek de verschillende mogelijkheden en verblijf op een plek waar je altijd van hebt gedroomd.

Top 5 bijzondere B&B’s

Wij zochten voor je uit op welke bijzondere plekken in Nederland er allemaal B&B’s te vinden zijn. Daarvan hebben we een top 5 gemaakt, om je te helpen inspiratie op te doen. Wij weten zeker dat je op deze vijf plekken nog niet eerder hebt geslapen.

 1. Slapen in een wijnvat
  Sommigen dromen er stiekem van, al gaat het ze eigenlijk om de wijn die erin zit. De wijn is er natuurlijk uit, zodat jij de ruimte hebt om er heerlijk comfortabel te verblijven. Tegelijkertijd slaap je in een wijnvat, waardoor zowel de buitenkant als de binnenkant van de accommodatie zeer de moeite waard zijn om te gaan ontdekken. Ondertussen is er voldoende comfort te vinden, dus daar zal het niet aan liggen.
 2. Verblijf in een klooster
  Zoek je naar een bijzondere bed en breakfast waar je de rust kunt vinden? Dan is een klooster als B&B een goed idee. De monniken of nonnen hebben er plaats gemaakt voor reizigers, of ze nodigen je graag uit om bij hen te verblijven. Wat dat betreft ligt alles aan je voeten voor een unieke ervaring, op een plek waar je waarschijnlijk niet zo snel meer zal verblijven.
 3. Boek een woonboot
  Dobberend op het water is het heerlijk ontspannen. En sterker nog, veel woonboten die beschikbaar zijn als bijzondere B&B zijn zo comfortabel dat je tijdens het slapen nog nauwelijks merkt dat je op het water bent. Dat besef komt weer zodra je ontwaakt, en je de pure luxe en vrijheid ervaart. Je kunt rustig kijken wat de dag brengt, omdat niets lijkt te moeten en je helemaal zelf bepaalt wat je gaat doen.
 4. Overnacht in een vliegtuig
  Als je lekker in Nederland een nachtje of een weekend weg gaat in een bijzondere B&B betekent dat niet dat je niet in een vliegtuig kunt komen. Sterker nog, je kunt er zelfs verblijven. Op die manier slaap je op een wel heel bijzondere plek, waarvan je niet had gedacht dat je er ooit echt lekker onderuit zou zakken. Het is een bijzondere bed en breakfast, waar het natuurlijk heerlijk comfortabel is.
 5. Verras met een vuurtoren
  Ten slotte vind je de bijzondere B&B’s bijvoorbeeld in een vuurtoren. Je hebt uitzicht over de prachtige kustlijn van Nederland. En je loopt ’s morgens zo het strand op, bijvoorbeeld voor een ontspannen ontbijtje. Wat dat betreft ligt Nederland aan je voeten, ook als je de rust op wilt zoeken van de duinen en de vogels die er ontspannen op en neer dalen.

Blijf op de hoogte van elke magische Tovernachting

Magische overnachtingen in Nederland.
+31 6 0900 0500 42
info@tovernachting.nl

Populaire locatie's

Hotel thema's

Copyright 2022 All rights reserved.
Privacy | Terms of use | Sitemap
usersmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram