Filters

Zoek uw magische kamer

Bijzondere campings

Verblijf op bijzondere campings en maak er een vakantie van om nooit te vergeten. Boek een hippe camping in Nederland, verblijf op een indoor camping of boek een camping met sauna waarin je even helemaal kunt ontspannen. Er zijn pop-up plekken beschikbaar op unieke locaties, soms is het uitzicht geweldig en in andere gevallen staat er een jacuzzi waarin je de mooiste momenten met elkaar viert.

Dus waar je ook voor gaat, de bijzondere campings in Nederland zijn ontzettend de moeite waard. Stel je maar voor, je wordt wakker midden in de natuur of er is van alles te beleven om er een geweldige vakantie van te maken. Ga er samen naartoe voor een weekend, een midweek, een week of zelfs langer. Of reis met de anderen waar je van houdt, om samen te genieten van een geweldige vakantie waarbij je bijna zou vergeten dat je gewoon in Nederland bent.

Wij laten je zien waar je de campings vindt waar het bijzonder overnachten is. Dankzij de activiteiten en de faciliteiten. Dankzij de unieke locatie, de hippe inrichting of het pop-up karakter wat ervoor zorgt dat je kunt verblijven zoals je nog nooit eerder hebt gedaan. En wil je vooral de kinderen een geweldige tijd geven of zoek je een camping om zonder de kinderen naartoe te gaan? Het kan allemaal, wij laten je zien welke bijzondere campings er in Nederland beschikbaar zijn.

Wat is een bijzondere camping?

Dus, wat is eigenlijk een bijzondere camping in Nederland? Het is bijvoorbeeld een hippe camping of een indoor camping. En is er een sauna beschikbaar of stap je zo in een jacuzzi om samen van een glas bubbels te genieten? Het zijn allemaal ervaringen die je misschien niet zou associëren met een camping. Toch kun je het allemaal meemaken, tijdens jouw verblijf in Nederland. Dat geldt voor een nachtje weg, een weekend, een midweek of een week of langer. Hoe jij de vakantie ook wilt vieren, wij zorgen ervoor dat het heel bijzonder wordt.

En zoek je juist naar een plek om in alle rust en stilte te verblijven? Kies de kleine campings die je terugbrengen naar de basis. Je verblijft in de natuur op een plek die zowel hip als ontspannen en gezellig is. Samen met anderen of met voldoende ruimte om je het idee te geven dat je even helemaal alleen op de wereld bent. Het hoort allemaal bij de bijzondere campings die we voor je hebben geselecteerd. Wat dat betreft valt er genoeg te ontdekken om een unieke overnachting te boeken.

Luxe kamperen: glampings in Nederland

Uiteraard bepaal je ook zelf met welk budget je zoekt naar de campings in Nederland die bijzonder zijn. Dus denk je aan luxe en aan glamping? In dat geval is alles beschikbaar, je hoeft er eigenlijk alleen maar zelf naartoe. Neem een paar van je fijnste spullen en mooiste kleren mee, om daar vervolgens een geweldige vakantie te vieren. In de tent of in de caravan is alles al aanwezig. Daar hoef je allemaal niet aan te denken, omdat het je aan comfort en gemak in ieder geval geen moment zal ontbreken.

Leg jezelf een keer even lekker in de watten en zorg er op de bijzondere campings voor dat je herinneringen maakt die je niet snel meer zal vergeten. Het is er geweldig ingericht en aangekleed. En waarschijnlijk kun je iedere avond en iedere dag meedoen aan leuke activiteiten. Zo hoef jij je geen moment te vervelen.

Bijzondere vakantie in eigen land

Je kunt de bijzondere vakanties op de camping gewoon vieren in eigen land. Wat dat betreft hoef je de grens niet over voor een unieke ervaring op een speciale locatie. De campings toveren een grasveld of een plek in het bos om naar een geweldige plek om een weekend, een midweek, een week of langer te verblijven. Of om er gewoon een nachtje naartoe te gaan natuurlijk, waarna je weer op zoek gaat naar de volgende bijzondere ervaring.

Hippe campings op speciale locaties

De bijzondere campings bevinden zich op speciale locaties. Dus zoek je een hip verblijf in Nederland, waar je lekker laagdrempelig naartoe kunt? Denk bijvoorbeeld aan de plekken:

 • In het bos
  Midden in het bos lijkt het net of je even helemaal weg bent van de rest van de wereld. De campings hebben een unieke eigen sfeer, om daar heel bijzonder te verblijven.
 • In de natuur
  De natuur is geweldig om te beleven en ervaren, op een van de bijzondere campings in ons land. Laat je meevoeren door de rust en de stilte, door de geluiden die je opmerkt of de heerlijke geuren die je opsnuift.
 • Aan zee
  Dat geldt net zo goed voor de zee, waar de wind door je haren wappert en waar het zand aan het eind van de dag tussen je tenen zit. Dat voelt als ware vakantie.

Er zijn bovendien campings waar je het heel lekker luxe en comfortabel kunt maken. Bijvoorbeeld met een jacuzzi, een zwembad, een sauna of een wellness. Het zijn de indoor campings, waar allerlei faciliteiten beschikbaar zijn.

Indoor camping

De indoor camping is een bijzondere keuze, die steeds populairder wordt. De faciliteiten zijn er overdekt of zelfs de hele camping is overdekt. Zo heb je er altijd lekker weer en stap je zo naar de verschillende fijne plekken waar van alles te ontdekken valt. Zorg dat je lekker droog staat en vier samen met de anderen om je heen een geweldig verblijf.

Top 5 bijzondere campings in Nederland

Ben je benieuwd naar de bijzondere campings in Nederland waar we ook zelf graag zouden verblijven?

 1. Rondom het kampvuur
  Droom maar weg bij een knisperend haardvuur, de gezelligheid van jouw beste vrienden om je heen en iemand die spontaan een gitaar pakt om een paar fijne nummers te spelen. Dat is de sfeer waar bijzondere campings in Nederland voor zorgen.
 2. Afgelegen in het bos
  Of trek je helemaal terug, op een plek waar waarschijnlijk niemand je snel zou kunnen vinden. Omdat dat precies is wat je zoekt, even weg van alle haast en drukte waar we in Nederland zo goed in zijn.
 3. Tussen de dieren
  Verblijf op de bijzondere en speciale campings tussen de dieren, bijvoorbeeld bij een (kinder)boerderij. Help de boer met de verzorging of geniet van hun aanwezigheid, waardoor je helemaal tot rust komt.
 4. Op het strand
  En zoek je juist de spanning en het avontuur? Verblijf op het strand en ontwaak op een surfplank. Trotseer samen de golven, tijdens een bijzonder verblijf op een camping dat je niet snel meer zal vergeten.
 5. In Scandinavische tenten
  Zelfs in Nederland kun je genieten van de prachtige sterrenhemel of in ieder geval de Scandinavische heldere nachten. Slaap in een tent waarmee je letterlijk een heel andere wereld in stapt.