Filters

Zoek uw magische kamer

Bijzondere vakantiehuisjes

Bijzondere vakantiehuisjes zijn de beste huisjes om in te verblijven. Jullie zijn dan niet alleen een nachtje, een weekend of een weekje weg: het is bovendien een bijzondere belevenis.

Dus zoek je in Nederland bijzondere huisjes om vakantie te vieren, bijvoorbeeld in het bos of in de natuur? Ontdek de verschillende aparte huisjes en de vakantiehuisjes om bijzonder aangenaam te verblijven. Wij leggen je uit wat sommige verblijven zo bijzonder maakt. En waarom het de moeite waard is om een beetje verder te kijken dan de huisjes op de bekende parken.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan de bijzondere vakantiehuisjes met een prachtig interieur, op een geweldige locatie of met een unieke uitstraling. In al die gevallen zal het een overnachting of een (korte) vakantie worden die je niet zomaar meer vergeet. In plaats daarvan blijft het je nog lang bij, zeker als je daar een aantal geweldige foto’s van maakt.

Wat zijn bijzondere vakantiehuisjes?

In principe kunnen alle vakantiehuisjes in Nederland je een bijzondere ervaring opleveren. Wij laten je online in ieder geval alleen de fijne verblijven zien, waar je een (T)overnachting boekt die je bij zal blijven. Het is er schoon, netjes, je kunt rekenen op fijne faciliteiten en de ontvangst is warm.

Toch kan het nog best een beetje meer bijzonder dan dat. Je kunt verblijven in een huisje midden in het bos of op een andere plek in de natuur. Of je boekt een van de andere aparte vakantiehuisjes met bijzondere eigenschappen, die wij zorgvuldig voor je hebben geselecteerd.

De bijzondere vakantiehuisjes die we voor je selecteren zijn geschikt voor bijvoorbeeld 4, 6, 8 of 10 personen. En zoek je een plek om samen naartoe te gaan of om met 12 personen of meer te verblijven? In sommige gevallen zijn er vergelijkbare accommodaties beschikbaar. Wat dat betreft valt er altijd wat moois te boeken, als je maar weet waar je moet kijken.

Waarom een bijzonder vakantiehuisje boeken?

Misschien wil je een nachtje weg in een van de bijzondere vakantiehuisjes of zoek je een mooie plek om een weekend of een midweek weg te gaan. En wil je daar een week of langer vakantie komen vieren? In al die gevallen is het de moeite waard om een beetje verder te kijken dan wat je gewend bent of al goed kent.

Het zijn de bijzondere plekken die je bij blijven. Je stapt zo de natuur en het bos in, je geniet van een bijzonder interieur of het is een plek met een jacuzzi, een zwembad, sauna of een wellness. In al die gevallen heb je een heel andere ervaring dan wanneer je zomaar een overnachting zou boeken.

In de verschillende bijzondere vakantiehuisjes heb je over het algemeen goed de ruimte. Dat nodigt uit om lekker ontspannen vakantie te vieren. Of om er samen een mooie tijd van te maken, omdat jullie elkaar misschien al een tijdje niet gezien hebben. Wat het doel van het verblijf ook is, in de verschillende bijzondere accommodaties weet je zeker dat het aan het vakantiehuisje in ieder geval niet zal liggen.

Vakantiehuizen met bijzondere interieurs

We hebben bijvoorbeeld een aantal vakantiehuisjes met bijzondere interieurs voor je geselecteerd. Je gaat daar op een geweldige manier terug in de tijd. Of het interieur zorgt ervoor dat je eigenlijk niet goed weet of je binnen of buiten bent. Er is nagedacht over de meubels en de accessoires, net als over de details die het compleet maken.

Dus zoek je een plek om lekker comfortabel te verblijven of ben je op zoek naar een specifiek thema? Wij selecteerden de verschillende bijzondere vakantiehuisjes voor je. Over het interieur is duidelijk nagedacht, waardoor je een geweldige ervaring hebt op een plek die er heel anders uitziet dan bij je thuis.

Vakantiehuizen op speciale locaties

De verschillende vakantiehuizen staan op allerlei speciale locaties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • In het bos
  Verblijf tussen de hoge bomen, op een plek waar je even helemaal alleen lijkt te zijn. Diep in het bos is het heerlijk rustig en hoor je ’s morgens heel andere geluiden dan thuis. Dat is nog eens lekker wakker worden na een nachtje weg, een weekend, een midweek of een week vakantie.
 • In de natuur
  Midden in de natuur kom je geweldig tot rust en heb je de volledige vrijheid om te genieten van zowel de omgeving, het vakantiehuis als van elkaar. Vind verblijven op de mooiste plekken, die het daarmee automatisch heel bijzonder maken om er een nacht of langer te boeken.
 • Aan zee
  Aan zee lijkt alles een beetje langzamer te gaan en genieten de mensen veel meer. Ervaar het zelf, in een van de bijzondere vakantiehuisjes die er te boeken zijn. Zowel vlakbij de zee en het strand als daadwerkelijk op het zand, dus pal aan de Nederlandse kust.

Daarnaast boek je online bijzondere vakantiehuisjes met bijvoorbeeld een jacuzzi, een zwembad, een sauna of een wellness. Of met allemaal natuurlijk, als je er wel een héél bijzondere vakantie van wilt maken.

Top 5 bijzondere vakantiehuizen

Ben je benieuwd naar onze top 5 bijzondere vakantiehuizen die je kunt boeken? Ontdek deze accommodaties en boek een bijzonder vakantiehuis om heerlijk te verblijven:

 1. Verblijf in een kasteel
  Boek een van de prachtige verblijven in een kasteel of met de uitstraling van een kasteel. Het zijn heerlijke vakantiehuisjes, waar je op een bijzondere manier een nachtje, weekend, midweek of een week viert.
 2. Lekker ontspannen op het erf
  Zoek je een bijzonder verblijf op een plek waar je lekker tot rust kunt komen? Kies voor een erf, waar zich in de directe omgeving misschien de dieren nog bevinden. Dat geeft geweldig rustgevende geluiden, én zorgt voor een leuk uitje om de hoek.
 3. In een boomhut
  Boek een bijzonder vakantiehuisje in een boomhut, op een aantal meters boven de grond. Je slaapt daar net even anders, en zowel de entree als het vertrek uit de hut zijn natuurlijk fantastisch om mee te maken.
 4. Slapen op een schip
  En zoek je een bijzondere locatie om op te slapen in een vakantiehuis? Wat is er dan spectaculairder dan slapen op een schip? Het zijn heel bijzondere vakantiehuisjes, gelegen op het water. Je voelt de lichte schommelingen, die je steeds herinneren dat je op een unieke locatie bent.
 5. Knus in de koeienstal
  Ten slotte kun je bijvoorbeeld verblijven op een wel heel knusse en bijzondere locatie. Je kunt slapen in een (oude) koeienstal, een paardenstal of een andere stal op de boerderij. Daarin zijn de houten balken natuurlijk nog prominent aanwezig, waardoor je verblijft in een heel andere sfeer dan je thuis gewend bent.